وکیل آنلاین دیوان عدالت اداری را در این مقاله از اریکه دادبان بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.

وکیل آنلاین دیوان عدالت اداری با اشراف کامل بر قوانین و مقررات حاکم بر این دعاوی و داشتن تبحر و تجربه ی کافی و لازم در این باره، آمادگی لازم را به جهت قبول وکالت به منظور رفع تنازع و اختلاف موجود و احقاق حق افراد و اشخاص را دارا می باشد.

دیوان عدالت اداری چیست؟

دیوان عدالت اداری در جهت اجرای اصل یکصد و هفتاد و سوم قانون اساسی و برای رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران، واحدها و آیین نامه های دولتی خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده، تشکیل شده است و زیر نظر رئیس قوه قضاییه فعالیت می کند.

چرا نباید دعوای ملکی را به دیوان عدالت اداری ببریم؟

دیوان عدالت اداری علیه دعاوی بین ادارات و مردم می باشد و معمولا دعاوی مربوط به ملکی را نیز به دیوان عدالت اداری مربوط می شود. اما بهتر است این نکته را بگوییم به سه دلیل زیر بهتر است دعاوی ملکی را به دیوان عدالت اداری نبرید:

  • قوانین ملکی در دادگاه دیوان بسیار پیچیده است.
  • کار بسیار زمان بر و هزینه بری می باشد.
  • و مهمترین نکته به دلیل ندانستن قوانین خسارات زیادی به شما وارد می کند.

وکیل آنلاین دیوان عدالت اداری کیست؟

وکیل متخصص دیوان عدالت اداری مرجع تخصصی و بالاترین مرجع اداری جهت رسیدگی به تظلم خواهی اشخاص و افراد جامعه اعم از حقیقی و حقوقی غیردولتی از اقدامات و تصمیمات مراجع دولتی و همچنین مرجع تجدید نظر خواهی از آرای مراجع شبه قضایی همچون کمیسیون ماده ۱۰۰ هیئت حل اختلاف کارگر و کارفرما هیات تشخیص مطالبات تامین اجتماعی و همچنین هیات تشخیص مالیاتی می باشد.

وقتی صحبت از وکیل متخصص دیوان عدالت اداری می کنیم، منظورمان وکیلی است که آشنا به قوانین و مقررات تخصصی در حوزه دیوان عدالت اداری می باشد.

اکثر اشخاصی که در جامعه ما در دانشگاه های ما رشته حقوق فارغ التحصیل شده اند در مقطع کارشناسی شاید قوانین و مقرراتی که در دیوان عدالت اداری حرف اول را می زنند را مطالعه نکرده باشند و بسیاری از این حقوقدانان در مقطع کارشناسی ارشد نیز رشته هایی به غیر از رشته حقوق عمومی که در بر دارنده ی اری از این قوانین مرتبط می‌باشد، تحصیل نکرده اند.

چرا نمیتوان به هر وکیلی برای حل و فصل پرونده های دیوان عدالت اداری مراجعه کرد؟

وکیل دیوان عدالت اداری
چرا نمیتوان به هر وکیلی برای حل و فصل پرونده های دیوان عدالت اداری مراجعه کرد؟

شاید بسیاری از وکلای مشغول به کار نسبت به این قوانین اطلاعی نداشته و مطالعاتی در این خصوص انجام نداده باشند که در مورد پرونده‌های مطروحه در دیوان عدالت اداری  به پرونده های کیفری و حقوقی که در سایر مراجع قضایی مطرح می‌شوند بسیار کمتر می باشد.

بنابراین وکیلی می تواند به شما در این زمینه کمک نمایند که علاوه بر آشنایی با قوانین مربوطه تجربه کافی و آرای موفقی در دیوان عدالت اداری را کسب کرده باشد جهت فهم ساده تر موضوع، برای  مثال در این خصوص یک می‌شود فرض بفرمایید رای در خصوص تخلف ساختمانی در حوزه شهر از کمیسیون ماده صد شهرداری صادر شده باشد.

این کمیسیون ها با اختیار حاصله از قانون برابر با ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها تشکیل می شود و با استناد به ماده ۱۰۰ قانون شهرداری و تبصره های آن اقدام به صدور رای می نماید همچنین لازم به ذکر است که این کمیسیون ها شخصیت حقوقی مستقل ای نسبت به شهرداری دارا می باشند تبصره های ماده صد بسیار تخصصی و نکات ریزی را در خصوص تخلفات ساختمانی دارند بدین نحو که در بسیاری از آراء صادر شده از شعب دیوان عدالت اداری تنها و صرفاً به دلیل اینکه کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اشتباه این موضوعی را که منطبق با تبصره دیگری از این ماده بوده است را با یک تبصره دیگری اقدام به صدور رای نموده اند و صرفاً به همین دلیل رای صادر شده در دیوان عدالت اداری نقض شده است.

دیوان عدالت اداری چه صلاحیت هایی دارد؟

  • صلاحیت اول: رسیدگی به شکایات و اعتراضات اشخاص حقیقی (مانند افراد) یا اشخاص حقوقی (مانند شرکت ها) نسبت به اقدام ها و تصمیمات واحدهای اداری قوای سه گانه (قوه مجریه ، مقننه ، قضاییه) و نیروهای نظامی و انتظامی ، موسسات و شرکت های دولتی ، شهرداری ها ، نهادها و موسساتی که در قانون فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی و اصلاحات بعدی آن.
  • صلاحیت دوم: رسیدگی به شکایات و اعتراضات اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به اقدام ها و تصمیمات و آرای قطعی مراجع اختصاصی اداری اعم از هیات ها (مانند هیات های حل اختلاف کارگر و کارفرما)، شوراها (مانند شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی)، کمیسیون ها (مانند کمیسیون های مالیاتی)، دادگاه های اداری، انتظامی، کمیته های انضباطی و نظایر آن ها از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالف با آن ها .
  • صلاحیت سوم: رسیدگی به شکایات و اعتراضات قضات ، اعضای هیات های علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ، مشمولان قانون استخدام کشوری و سایر مستخدمان واحدها و مستخدمان موسساتی که این قانون نسبت به آنها مستلزم ذکر نام است اعم از لشکری (نظامی) و کشوری (دولتی)، نسبت به اقدامات و تصمیمات اخذ شده از سوی واحدها و موسسات مذکور از حیث تضییع حقوق استخدامی .
  • صلاحیت چهارم: رسیدگی به شکایات و اعتراضات اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به اقدامات و تصمیمات ماموران واحدها و موسسات دولتی و عمومی مذکور در بندهای ۱ و ۲ و ۳ صرفا در رابطه با امور راجب وظایف و مسئولیت های قانونی مربوط به آن ها .
  • صلاحیت پنجم: رسیدگی به شکایات و اعتراضات اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به خودداری واحدها و موسسات دولتی و عمومی و مراجع اختصاصی اداری و یا ماموران آن ها به شرحی که در بندهای قبل آوردیم از انجام وظایف و مسئولیت های قانونی مربوط که موجب تضییع حقوق آن ها شده باشد .
  • صلاحیت ششم: رسیدگی به شکایات راجب تصمیمات و مصوبات و آرای قطعی دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و تحقیقاتی غیرانتفاعی به استثناء مواردی از قبیل ممیزی ، ارزیابی علمی و نقل و انتقالات دانشجویی .

مصادیق پرونده هایی که وکیل دیوان عدالت اداری صلاحیت انجام آنها را دارد:

دیوان عدالت اداری چه صلاحیت هایی دارد؟
مصادیق پرونده هایی که وکیل دیوان عدالت اداری صلاحیت انجام آنها را دارد

کلیه پرونده های اداری و استخدامی: اعتراض به آراء هیات تخلفات اداری ، اعاده و بازگشت به کار،ارتقاء پست ، قانون کار،هیات های گزینش، هسته مرکزی گزینش، سازمان سنجش، کمیسیون ماده ۱۶، بیمه وتامین اجتماعی ، بازنشستگی ، ازکارافتادگی و مشاغل سخت و زیان آور ، بازخرید ، تخلفات انضباطی، مستمری ،حقوق و مزایا،سنوات، دستور موقت در دیوان عدالت اداری – تبدیل وضعیت استخدامی و…

پرونده های ماده صد شهرداری، ملکی و شورای شهر:کمیسیون ماده۱۰۰شهرداری(جرایم ساختمانی و تخلفات و اضافه بنا و…)،  تبصره ۲ ماده  ۹۹( خارج از حریم و محدوده شهر) و ماده۷۷عوارض مشاغل،ساختمانها و ….) ، بند۲۰ ماده۵۵(مشاغل مزاحم ) ، مصوبات و عوارض محلی، تغییر کاربری  و منابع طبیعی و جنگلها و مراتع و….

بررسی جایگاه دیوان عدالت اداری در قوانین مدونه ایران

بر اساس  قانون اساسی و به تجویز ماده ۱ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری  این دیوان به منظور رسیدگی به شکایات ، تظلمات  و اعتراضات مردم نسبت به ماموران ادارات و آئین نامه های دولتی خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده زیر نظر رئیس قوه قضائیه  تشکیل شده است .

دیوان عدالت اداری در تهران مستقر بوده و تمام پرونده ها در تهران رسیدگی می گردد، دیوان عدالت اداری دارای ۵۰ شعبه در تهران بوده که جهت رسیدگی به تظلمات ، بخشنامه  ها ، آئین نامه ها و دستورالعمل های دولتی و ادارات و شهرداری ها ، مدیران دولتی ، سازمانها و نهادهای دولتی  و ابطال یا لغو آن در شعبات دیوان یا هیات عمومی فعال میباشند. مدت زمان رسیدگی و صدور رای در دیوان  بطور متوسط۸ ماه  الی دو سال میباشد .

تماس با وکیل به صورت 24 ساعته

مهلت تقدیم شکایت و دادخواست به دیوان عدالت اداری

بر اساس تبصره ۲از ماده ۱۶ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری مهلت تقدیم دادخواست یا شکایت علیه هیات های رسیدگی به تخلفات اداری ، کمیسیون های مالیاتی ، هسته های گزینش، کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ها ، هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما ، کمیسیون های رسیدگی به آبهای زیر زمینی، حفر چاه های غیرمجاز……برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای اشخاص خارج از کشور ۶ ماه از تاریخ ابلاغ رای یا تصمیم قطعی مرجع مربوطه اعلام گردیده است .

وظایف دفاتر استانی دیوان عدالت اداری به موارد زیر تقسیم میشود:

 وظایف وکیل دیوان عدالت اداری
وظایف وکیل دیوان عدالت اداری
  1. دریافت دادخواستها و درخواستهای مراجعین و شکات و ثبت آن در سیستم cms و سپس ارسال آن به دیوان عدالت اداری
  2. برابر با اصل نمودن کپی یا رونوشت اسناد و مدارک ارائه شده
  3. اخذ و ثبت لوایح تقدیمی از طرف شاکیان
  4. ارشاد و مشاوره قضائی مراجعان در راستای تکمیل فرم ، پرداخت هزینه دادرسی و ابطال تمبر و رفع نقص
  5. جوابگوئی به مراجعین در خصوص آخرین وضعیت پرونده شان در دیوان عدالت اداری
  6. ابلاغ احکام و آرا و دادنامه های دیوان عدالت اداری
  7. پیگیری اجرای احکام آرای صادره از دیوان عدالت اداری در حوزه استانی خود و پیگیری آن و گزارش علل عدم اجرای حکم و ارسال نتیجه به قضات اجرای احکام دیوان عدالت اداری
  8. انجام امور دفتری محوله از دیوان عدالت اداری در حوزه استانی خود

وظایف وکیل دیوان عدالت اداری

ثبت دادخواست بدوی و تجدیدنظر علیه سازمانها و ادارات دولتی، شهرداریها، سازمان تامین اجتماعی، سازمان تعزیرات، آرای هیات های رسیدگی به تخلفات اداری، آرای هیات های حل اختلاف اداره کار، آرای هیات های تشخیص مالیات اداره دارایی، آرای کمیسیون های اداره آبهای زیر زمینی، تصمیمات ادارات گزینش استخدامی دولتی و نظامی و قضایی، گمرک، واحدهای اداری و بیمه ای شرکتهای نفت، گاز و پتروشیمی و طرح شکایت علیه اقدامات کارمندان دستگاه های اجرایی در دیوان عدالت اداری و پیگیری پرونده های مطروحه.

  • ثبت درخواست ابطال مصوبات در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری و پیگیری موضوع مورد شکایت
  • ثبت درخواست دستور موقت و پیگیری موضوع مورد شکایت.
  • ثبت دادخواست اعاده دادرسی و پیگیری موضوع مورد شکایت.
  • ثبت درخواست اعمال ماده ۷۹ و پیگیری موضوع مورد شکایت.
  • مشاوره حقوقی و قبول وکالت دیوان عدالت اداری.

بهترین وکیل دیوان عدالت اداری

شاید این تصور به وجود آید که طرح دعاوی و اختلافات در دیوان عدالت به راحتی صورت می گیرد و در نتیجه به راحتی ادعای خواهان اثبات می شود.

در این باره باید اذعان داشت که، برای اثبات یک ادعا چه در دیوان عدالت اداری وجه در دادگاه های حقوقی، کیفری، خانواده و… می بایست در درجه اول اشراف کامل به قوانین مقررات فعلی، وجود داشته باشد. زیرا با شناخت و آگاهی کامل از قوانین و مقررات و بررسی تمامی جوانب اقدام به طرح دعوا و مهم تر از آن ارائه دادخواستی که مستدل و مستند به اصول حقوقی باشد طرح نماید؛ چرا که متاسفانه روند دادرسی در محاکم ما به ویژه در دیوان عدالت اداری بسیار طولانی می باشد و هر اقدام نسنجیده ای ممکن است موجب هدر رفت وقت باشد. پس عموم مردم اصولا آگاهی کاملی نسبت قوانین و مقررات فعلی علی‌الخصوص دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری ندارند و اقدام خودسرانه اشخاص بدون حضور و مشاوره وکیل و افراد مطلع و آگاه به نتیجه ای نخواهد رسید.

اما می بایست به موضوع هم توجه کرد که هر وکیل آنلاین توانایی طرح و پیگیری موضوع در دیوان عدالت را نخواهد داشت. زیرا این امر نیاز به کسب تجربه در این زمینه می باشد که هر وکیلی بنا به سختی ها و پیچیدگی های موضوع تبحر و تجربه لازم را ندارد و در ثانی وکیل می بایست با در نظر گرفتن تمامی شرایط و مهم تر از آن در نظر گرفتن مصلحت موکل اقدام به طرح دعوا نماید. چرا که همانطور که اشاره شد رسیدگی در دیوان عدالت اداری امری زمان بر است و نباید این اقدام موجب تضرر موکل شود.

در انتخاب وکیل دیوان عدالت اداری دقت کنید.

در انتخاب وکیل دیوان عدالت اداری دقت کنید.

در پایان و به عنوان نتیجه گیری کلی از آنچه که گفته شد، دیوان عدالت اداری عالی ترین و بالاترین مرجع رسیدگی به اختلافات بین مردم با دولت و دستگاه های مرتبط با دولت، کمیسیون های شهرداری و… می باشد.

طرح دعاوی و پیگیری موضوع در دیوان عدالت اداری، دارای تشریفات و گستردگی هایی نسبت به سایر دعاوی می باشد که حتما می بایست با حضور یا مشاوره افراد آگاه و مطلع صورت گیرد.

این امر به قدری تخصصی محسوب می شود که نیازمند به وکلای متخصص و متبحر در این باره می باشد.

لینک کوتاه مقالات

b2n.ir

سلب مسئولیت مطالب حقوقی

مقالات مربوط به بخش حقوقی، برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. ادامه مطالعه

وکیل آنلاین چت رایگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *