وکیل یار حقوق جزای عمومی را در این مقاله از سایت اریکه دادبان بررسی میکنیم. همراهمان باشید.
داوطلبانی که در آزمون وکالت شرکت می کنند، می دانند که اولین گام موفقیت در آزمون وکالت، دسترسی به منابع آزمون وکالت است و گام بعدی برنامه ریزی برای چگونه خواندن و به خاطر سپاری مطالب است.
شما با خلاصه منابع حقوقی که شامل خلاصه خط به خط منابع اصلی است و با هدف تثبیت مطالب در حافظه بلند مدت، می توانید به هدف خود که همانا قبولی در آزمون وکالت است برسید.
برای چت رایگان با وکیل آنلاین در واتس اپ کلیک کنید
اگر بخواهیم دقیق تر شویم، از آنجایی که در آزمون وکالت، سوالات با دید بنیادی مطرح می گردد، فهم دقیق مطالب که در منابع آمده و تسلط کامل به آنها برای داوطلبین، تعیین کننده است.
مدیریت زمان در هنگام مطالعه، پیوستگی مطالعه و مرور منظم و با قاعده نیز از دیگر موارد تعیین کننده در موفقیت در آزمون وکالت است، که انجام همه این موارد با برنامه ریزی دقیق و منظم قابل انجام است.
در خصوص منابع آزمون وکالت نکته شایان ذکر این است که، اولویت اول، مطالعه مواد قانونی و تسلط هرچه بیشتر به نص قانون است، زیرا شیوه طرح سوالات از مواد قانون می باشد و اولویت بعدی تسلط به شرح مواد قانونی و محشا ها می باشد. در نتیجه به داوطلبان عزیز موکدا توصیه می گردد، مواد قانونی را به خوبی مطالعه نمایند تا قادر باشند به اکثر سوالات مطروحه پاسخ صحیحی دهند.
درس حقوق جزا یکی از اصلی ترین دروسی است که در آزمون وکالت با آن سروکار خواهید داشت، کتاب وکیل یار حقوق جزای عمومی می تواند بهترین انتخاب شما برای مطالعه ی این درس باشد.
آنچه در این مطلب خواهید آموخت
- 1 کتاب وکیل یار حقوق جزا چیست؟
- 2 مهمترین نکات برنامه ریزی برای قبولی در آزمون وکالت
- 3 چرا کتاب وکیل یار حقوق جزای عمومی
- 4 ویژگی های بارز کتاب وکیل یار حقوق
- 5 درک بیشتر با فهمیدن مفاهیم کتاب وکیل یار
- 6 در حین خواندن کتاب حقوقی، بنویسید
- 7 در حین مطالعه کتب حقوقی خلاصه کنید؛ رونویسی و کپی نکنید
- 8 انتخاب منابع مطالعاتی آزمون وکالت
- 9 برای خواندن منابع آزمون وکالت از روش مطالعه پوششی استفاده کنید
- 10 در حین مطالعه منابع آزمون وکالت به نکات زیر دقت کنید
کتاب وکیل یار حقوق جزا چیست؟
مجموعه کتابهای وکیل یار، از نوآوریهای موسسه کمک آزمون، با هدف آماده سازی داوطلبین جهت شرکت در آزمونهای وکالت، قضاوت، سردفتری، ارشد و دکتری تألیف یافته است.
در این مجموعه، تمام مطالب و نکات آزمونی به ترتیب و بر اساس نظم مواد قانونی و با استفاده از الگوهای آموزشی متفاوت و کارآمد به همراه سوالات چهارگزینهای آزمونهای سنوات قبل ارائه شده است.
کتاب وکیل یار حقوق تجارت، که در یک دوره دو جلدی نگارش شده است؛ جلد اول آن مباحث مربوط به مواد ۱ الی ۲۲۲ قانون تجارت و ۳۰۰ ماده لایحه اصلاح قانون تجارت (شرکتهای سهامی) را در بر میگیرد.
در کتاب حاضر، ابتدا در بخش «کارگاه قانون خوانی» متن ماده قانونی ارائه گردیده و در راستای پیشبینی ذهن طراح سوال، زیر قسمتهای مهم آن، که ممکن است به صورت نص محور مورد سوال قرار گیرد، خط کشیده شده است.
مهمترین نکات برنامه ریزی برای قبولی در آزمون وکالت
- هر داوطلب بر اساس زمانی که در طی روز می تواند به مطالعه اختصاص دهد باید برنامه خود را تنظیم نماید .
- به جهت اهمیت دو درس حقوق مدنی و آیین دادرسی مدنی ( که هر دو دارای ضریب ٣ هستند ) به داوطلبان توصیه می شود هر روز این دو درس را مورد مطالعه قرار دهند .
- داوطلبان در هر روز علاوه بر دو درس پیش گفته باید متناسب با زمانی که در اختیار دارند یک یا دو کتاب دیگر نیز مطالعه نمایند .
- با اینکه درس اصول فقه دارای ضریب یک می باشد ولی به جهت دشواری این درس ، اهمیت آن در قبولی داوطلبان بسیار زیاد است .
- برای آنکه داوطلبان نظمی منطقی در مطالعه داشته باشند توصیه می شود برنامه ریزی درسی خود را هماهنگ با برنامه زمان بندی آزمون انجام دهند . به طوری که قبل از آزمون ، مطالب درسی برای داوطلبان بارها تکرار شود تا در ذهن تثبیت گردد .
- مطالعه ی داوطلبان باید پیوسته و مستمر صورت پذیرد .
- مطالعه باید همراه با فهم عمیق و دقیق مطالب باشد
چرا کتاب وکیل یار حقوق جزای عمومی
در این کتاب توضیح مفهومی ماده قانونی و ارائه نکات آزمونی آن به صورت طبقهبندی شده میپردازد؛
ارائه توضیحات در بخش درسنامه، بسیار جامع بوده، بهگونهای که علاوه بر تبیین و تشریح کامل متن ماده قانونی و بیان فروعات و نکات آن، مواد قانونی مرتبط از قوانین اصلی و خاص، آرای وحدت رویه و نظریات مشورتی نیز بیان میگردد.
سپس تست مربوط به هر ماده قانونی ارائه و پاسخ صحیح در ذیل آن بیان شده است.
نحوه پاسخگویی به تستها به صورت تشریحی و با ارائه توضیحات کامل بوده، به طوری که علاوه بر بیان دلایل درستی گزینه مورد نظر، تلههای تستی و دلیل نادرست بودن سایر گزینهها نیز تشریح میشود.
بعد از پایان هر مبحث، قسمتی با عنوان «کارگاه گزینه یابی» طراحی شده است، تا نکاتی که مورد توجه و استفاده طراحان سوال در آزمونهای سنوات قبل بوده، مورد مطالعه قرار گیرد.
ویژگی های بارز کتاب وکیل یار حقوق
جامعترین منبع آزمونی در درس حقوق تجارت جهت شرکت در آزمونهای وکالت، قضاوت، سردفتری، ارشد و دکتری؛
- غنیترین و کاملترین منبع تست؛
- توضیح مطالب به صورت ماده به ماده، با بهرهگیری از الگوهای آموزشی متنوع و کارآمد؛
- مشخص کردن قسمتهای مهم متن ماده قانونی، که ممکن است به صورت نص محور مورد سوال قرار گیرد؛
- بیان نکات آزمونی و کلیدی به صورت طبقهبندی شده، پس از هر ماده؛
- بیان مواد قانونی مرتبط از قوانین اصلی و خاص، آرای وحدت رویه قضایی و نظریههای مشورتی؛
- بیان سؤالات آزمون سالهای گذشته وکالت، قضاوت، سردفتری، ارشد و دکتری، پس از هر ماده با آخرین بروز رسانی؛
- پاسخگویی به سوالات به صورت کاملاً تشریحی با ارائه توضیحات کامل و بیان تلههای تستی؛
- طراحی بخشی با عنوان «کارگاه گزینه یابی»، جهت فراگیری مطالب و نکات کلیدی که در آزمونهای سنوات قبل مورد نظر طراحان سوال قرار گرفته است.
درک بیشتر با فهمیدن مفاهیم کتاب وکیل یار
خواندن یک فرایند جوی و فعال است نه یک فرایند انفعالی و بی تفاوت.
ایده ها و مفاهیم را پیش بینی کنید و با هدف بخوانید.
برای پاسخ دادن به سوالات خود این کار را با فعالانه جستجو کردن اطلاعات مورد نیاز انجام دهید.
قبل از خواندن، سوالاتی در ذهن خود طرح کنید و نه بعد از آن، اگر خواندن یک منبع را با سوالاتی در ذهن خود شروع کنید مطالعه خود را با گرفتن پاسخ ها تکمیل خواهید کرد.
در مورد نکات مهم فکر کرده و بخوانید تا آن ها را بفهمید.
اعتماد به نفس داشته باشید که آنچه را که می خواهید بفهمید می توانید و حتما نیز خواهید فهمید. در حین خواندن درگیر بحث با نویسنده نشوید، تجزیه و تحلیل مبتدانه را به بعد موکول کنید تا باعث کندی خود نشده، حواس خود را پرت نکرده و رشته مطلب را از دست ندهید. با مداد در حاشیه ی قسمت هایی که مایلید به آن ها برگردید، علامت تیک بگذارید.
در حین خواندن کتاب حقوقی، بنویسید
عادت کنید چیزی را که خوانده اید، بلافاصله روی کاغذ یادآوری کنید.
از این طریق هر نکته را بهتر درک خواهید کرد و در نتیجه نکته بعدی نیز به همان نسبت روشن تر و واضح تر خواهد شد.
درک بر پایه فهم نکات قبلی استوار است و هر چه بهتر یک نکته را فهمیده و یادآوری کنید، احتمال فهمیدن نکته و ایده بعدی بیشتر است.
هر مرحله روش درس خواندن را دقیقا رعایت کنید. آنگاه در خواهید یافت که درک برایتان یک عادت شده است.
یکی از مواردی که قبولی شما را در آزمون وکالت تضمین می کند و به شما کمک میکند هر منبع و کتابی را به درستی مطالعه کنید و نتیجه ی آن را ببینید، یادداشت برداری موثر و صحیح است.
قسمت اعظم درس خواندن شما باید از روی یادداشت هایی که از جزوات و منابع برداشته اید صورت گیرد.
یادداشت های شما نشان دهنده میزان و نحوه درک شما از مطلب است. معمولا داوطلبان و متقاضیان آزمون های وکالت، نحوه ی نت برداری مختصر و مفید، موثر و خلاق را نمی دانند.
در حین مطالعه کتب حقوقی خلاصه کنید؛ رونویسی و کپی نکنید
یادداشت های شما نباید حالت بازنویسی و انشا مجدد متن را داشته باشند، بلکه باید صرفا چکیده و استنتاجی از مطلب باشند.
دقت در کار اولین شرط است که باید به آن توجه کنید ولی علاوه بر آن سعی کنید که مطلب را به زبان خودتان بازسازی کنید.
زیبایی و لطف یادداشت های خوب همین است: آن ها از مطالب کتاب و یا سخنرانی و تدریس اساتید قابل فهم تر هستند.
از هر تعداد مثالی که وقت اجازه می دهد یا ضرورت ایجاب می کند، استفاده نمائید.
انتخاب منابع مطالعاتی آزمون وکالت
هنگام انتخاب منابع لازم است تا کتاب های ضروری را از کتاب های غیر ضروری تفکیک کنید معیار ضرورت انتخاب کتاب هایی است که تا پایان دوره مطالعاتی به شما کمک و نیازهای مطالعاتی شما را برآورده سازند بر این اساس منابع را به سه دسته تقسیم می کنیم:
- دسته اول منابعی که همه باید بخوانند چه آنهایی که قبول میشوند چه آنهایی که خیر(. مانند قانون)
- دسته دوم منابع مطالعاتی که موفقیت داوطلب را قطعی می سازند و مفهومی خواندن را به وی آموزش میدهند.
مطالعه این منابع قوه تحلیل داوطلب را افزایش میدهد و موجب تسلط بر نکات آموزشی میگردد (مانند کتاب های وکیل یار)
بهتر است به جای انتخاب چندین کتاب مختلف یک کتاب را به عنوان منبع انتخاب و آن را چند بار بخوانید.
- و دسته سوم منابع مربوط به سنجش و ارزیابی می باشد.
این منابع هم موجب تثبیت مطالب در ذهن شده و هم به نوعی میزان یادگیری شما را ارزیابی می کند و هم شما را با سبک سوالات سنوات قبل آماده می کند (مانند تست های موضوعی معتبر)
برای خواندن منابع آزمون وکالت از روش مطالعه پوششی استفاده کنید
قرار دادن زمانی برای مرور و تکرار در برنامه مطالعاتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، تجربه فراموشی مطالب خوانده شده و یا آشنا بودن سوالات در جلسه آزمون و شک بین گزینهها نشان دهنده نداشتن مرور و تکرار در فرایند یادگیری است.
به دلیل حجم زیاد مطالب، داوطلبان معمولا فقط به دنبال تمام کردن مباحث و کتابها هستند و تکرار و مرور در فرایند درس خواندن برای شان مفهوم مشخصی ندارد، شاید هم روش مرور و زمانهای تکرار را نیاموخته اند.
در حین مطالعه منابع آزمون وکالت به نکات زیر دقت کنید
به منظور استفاده بهینه از قوه ی یادگیری سه امر، هدف، اراده و برنامه را در نظر گرفته و به آن عمل کنید.
با خود عهد کنید که به هدف مشخصتان، که همان قبولی در آزمون وکالت است، نائل شوید و با برنامه ریزی مدون و دقیق، فعالیت ها را انجام دهید.
بدین منظور جدولی تدوین نموده و در یک ستون ایام هفته و در ستون دیگر ساعات شبانه روز را یادداشت کنید و تمام فعالیت ها را متناسب با زمان خاص خود در جدول نوشته و سعی کنید طبق جدول عمل کنید.
- در برنامه ریزی درسی تان به ضریب درس ها، حجم مطالب هر درس و البته به توانایی خودتان در آن درس توجه کنید. (مدنی و آیین دادرسی مدنی ضریب ۳ دارند، اصول فقه ضریب ۱ دارد، حقوق تجارت ضریب ۲ دارد و … )
- به ظاهر و باطن قوانین کاملا اشراف پیدا کنید. در سوالات عمیق تر نص قوانین کفایت نمی کنند. ممکن است در برخی تست ها، قضاوت در پروند نیز به عهده ی داوطلب قرار داده شود و در متن سوال حادثه ای را تشریح کنند که نیاز به قضاوت شما داشته باشد و اینگونه قضاوت کردن نیازمند مطالعه ی قبلی کتب علمی است و با صرف تسلط به نص قوانین به سختی قابل پاسخگویی می باشند.
- هیچگاه سعی نکنید از یادداشت برداری ها و خلاصه های شخص دیگری استفاده کنید. حتی اگر آن شخص نفر اول آزمون وکالت باشد. وقتی شما جزوه ی دست نویس خودتان را می خوانید، ناخودآگاه در همان فضای علمی کتاب قرار می گیرید و بدین ترتیب شما با دوره کردن سریع جزوه ی خودتان، مانند آن است که کل کتاب مربوطه را مجددا به طور عمیق خوانده اید. بار روانی هر جزوه فقط برای نویسنده ی آن جزوه ایجاد می گردد.
- برای توفیق در آزمون وکالت بنیه ی علمی خود را در دروسی که ضعیف هستید، تقویت کنید و بدین منظور برای هر درس، به کتب مرجع مرتبط با آن درس مراجعه نمایید.
- زمان یادگیری بسیار مهم است. این زمان باید متناسب با شرایط فیزیکی خاص هر فرد تنظیم گردد و در برنامه ی ساعت بندی شده لحاظ شود. ولی به طور کلی، ساعات اولیه ی روز، بهترین زمان مطالعه و یادگیری است.
سلب مسئولیت مطالب حقوقی
مقالات مربوط به بخش حقوقی، برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسیزبان گردآوری شدهاند و صرفا جنبه اطلاعرسانی دارند. ادامه مطالعه