درباره قوانین و مقررات ناظر بر وکالت بدانید
بسیاری از داوطلبان کنکوری از مقطع دبیرستان در رویای شغل های کلیدی و مهمی همچون وکالت تمام تلاششان را برای قبولی در رشته حقوق و گذراندن چهارسال دوره کارشناسی می نمایند، ولیکن همه آنها می دانند که تا رسیدن به یک پروانه وکالت و تاسیس دفتر وکالت راه طولانی در پیش دارند که یکی از این موانع پیش رو که باید برداشته شود گذراندن آزمون وکالت و قبولی در آن برای اخذ پروانه کارآموزی وکالت می باشد، قوانین و مقررات ناظر بر وکالت موادی است که باید داوطلبان قبل از پا گذاشتن به این راه پر پیچ و خم بدانند و با دید باز به این شغل فکر کنند، این مقاله به این قوانین اختصاص یافته است.
از مجموعه قوانین و مقررات ناظر بر وکالت جهت صدور پروانه وکالت و اخذ شرایطی که پایان راهش به شغل وکالت ختم می شود می توان به دو ساختار عمومی و اختصاصی قانونی اشاره کرد، ساختار اول در رابطه با قوانین عمومی، همان قوانینی است که در قانون مدنی عنوان شده است.
شرایط عمومی قوانین و مقررات ناظر بر وکالت عبارتند از:
- اعتقاد و التزام به دین اسلام به شکل عملی و احکام و مبانی آن
- تعهد به قوانین ولایت فقیه و قانون اساسی، همچنین تعهد و اعتقاد به جمهوری اسلامی ایران
- عدم پیشینه کیفری
- عدم عضویت در گروهک های ملحد، فرقه ضاله و معاند با قوانین اسلام و نیز گروهکهایی که با تفاهم نامه ها و مرامنامه های نفی ادیان الهی تشکیل شده اند.
- عدم وابستگی به رژیم های پیشین
- عضویت نداشتن در گروهک های مخالف قانون و معاند
- عدم اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی
ولی احراز شرایط وکالت منوط بر قوانین عمومی نیست و به شکل اختصاصی نیز شرایطی هست که می بایست کسب شود.
از جمله شرایط اختصاصی در قوانین و مقررات ناظر بر وکالت عبارتند از
-
آنچه در این مطلب خواهید آموخت
مدرک تحصیلی متناسب
داشتن مدرک تحصیلی لیسانس و کارشناسی در یکی از رشته های حقوق و یا فقه و مبانی حقوق اسلامی و یا گذراندن دروس حوزوی به صورت معادل که بایت مورد تائید مراجع ذیصلاح از جمله وزارت علوم تحقیقات و فناوری از شروط اصلی و اختصاصی در شرکت در آزمون وکالت بوده و جزء اصلی در قوانین و مقررات ناظر بر وکالت که بایست احراز شده باشد، به این معنی که شخصی با درجه کارشناسی از رشته های دیگر حتی اگر کارشناسی ارشد و دکتری حقوق را داشته باشد نمی تواند در این آزمون شرکت کند.
-
سن متقاضی
از جمله دیگر شروط در جهت اخذ پروانه کسب وکالت این است که با توجه به نیاز شرایط سنی برای داوطلبان در تهران ۴۰ سال تمام اتخاذ شده و در سایر شهر ها و حوزه ها این قانون تا سن ۵۰ سالگی در نظر گرفته شده است.
آزمون وکالت هر سال یکبار و به شکل همزمان تحت نظارت کانون وکلای دادگستری برگزار می شود و داوطلبان پس از قبولی می توانند پروانه کارآموزی دریافت کنند.
-
گذراندن دوره کارآموزی
گذراندن دوره کارآموزی از دیگر قوانین و مقررات ناظر بر وکالت است که شخص پذیرفته شده باید موافقت یک وکیل را در جهت سرپرستی و هدایت او در دوره مربوطه که به مدت ۱۸ ماه خواهد بود را جلب نموده و در انتها برای دریافت استعلامات از شرایط عمومی در رشته مربوطه اقدام نماید.
-
خان آخر در شغل وکالت
در نهایت بر اساس قوانین و مقررات ناظر بر وکالت پس از گذراندن شرایط فوق یک آزمون اختصاصی به نام اختبار از وی به عمل آمده و فرد متقاضی بایست حداقل معدل نمره ۱۰ از مجموع بیست را از هر درس گرفته باشد و به این شکل با سوگند نهایی در یک مراسم ویژه به لباس وکیل دادگستری بدل می شود.
نتیجه گیری:
تمامی کسانی که در رشته ها و شغل هایی همچون حقوق، پزشکی، دندانپزشکی، برخی از رشته های مهندسی و غیره علاقه ای داشته و می خواهند آینده شغلی شان را با این شئونات بسازند باید بدانند راه کوتاه نیست، گرچه غیرممکن و سخت هم نیست ولی این راه کوتاه و یک میانبر نیست و باید جور هندستان کشند تا ببینند طاووس آرزوهایشان را.
آنچه در این بین از اهمیت ویژه برخوردار است عزم راسخ شماست برای کسب رتبه ای که شایسته آن هستید و می توانید آینده روشنی را در آن احساس کنید، این تصمیم و عزم شماست که راهتان را به نقاط روشن در پیش رو هموار می کند.