سوالات متداول🔵🔵🔵🔵🔵🔵
🔵آیا زنی که مهر خود را به همسرش بخشیده است میتواند از بخشش خود رجوع و مهر خود را به صورت مجدد مطالبه کند یا خیر؟
🔻حالت اول
زمانی است که زوجه در خصوص مهریه، ما فی الذمه زوج را ابراء میکند. به این بیان که میگوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهی داشت ( تو را از پرداخت مهریه بری می کنم ) ؛ این بیان باعث میشود تا تکلیف شوهر در ادای مهر به طور کلی ساقط شود. پس در این حالت زن حق رجوع ندارد .
🔻حالت دوم
زمانی است که زوجه در قبال طلاق، مهریه خود را به شوهر بذل میکند. بذل مهر در طلاقهای خلع و مبارات انجام میشود، خُلع و مُبارات دو نوع طلاق توافقی در فقه و حقوق اسلامی است که در آن زن با واگذاری مالی به شوهر از وی طلاق میگیرد. این طلاق مربوط به زمانی است که زن از شوهر به قدری تنفر پیدا کرده باشد که حاضر شود با پرداخت پول از قید همسری وی رها شود. این مال ممکن است مهریه زن یا معادل آن باشد، به همین جهت در فرهنگ عامه از عبارت «مهرم حلال و جانم آزاد» در اشاره به این نوع طلاق استفاده میکنند. بنابراین زن با پرداخت مالی به شوهر، از او میخواهد که طلاقش دهد. اگر زن در ایام عده طلاق از بذل خود رجوع کند، طلاق ملغی و کان لم یکن خواهد شد. یعنی همچنان زن و شوهر محسوب می شوند و مثل این است که اصلا طلاقی صورت نگرفته است . پس در این حالت زن حق رجوع از مهریه را تا پایان مدت عده دارد .
🔻حالت سوم
زمانی است که زوجه مهریه خود را به زوج هبه میکند. به این بیان که میگوید من مهر خود را به تو بخشیدم؛ در این حالت است که همانند سایر اشکال هبه، تکلیف شوهر در پرداخت مهریه به طور کلی از بین نمیرود؛ چراکه زن میتواند تحت شرایطی از هبه مزبور رجوع و مهر خود را مطالبه کند. خواه طلاق گرفته باشد یا نگرفته باشد .
…………………………….
📝سوال: آیا داشتن یک رابطه پیامکی با زن شوهر دار جرم محسوب می شود؟
⭕️پاسخ: بله ، در صورت اثبات هر دو نفر مجرم شناخته خواهند شد و محکوم می شوند.
📝سوال: اگر شوهر خانم بخواهد پرینت پیامک ها را از مخابرات بگیرد میتواند ؟
⭕️پاسخ: بله ، در صورت شکایت شوهر مبنی بر رابطه نامشروع دادگاه مجوز این اقدام را به او می دهد.
📝سوال: آیا پرینت پیامک یا تماس به روی تمام خطوط موبایلی انجام می پذیرد؟
⭕️پاسخ: بله ، چه خط دائمی یا اعتباری باشد ، چه خط ایرانسل ، تالیا ، همراه اول و رایتل باشد. فرقی نمیکند. پرینت پیامک ها انجام پذیر خواهد بود.
………………………………….
#حقوق_و_تکالیف_پس_از_طلاق 👇👇
🔻بعد از طلاق زوجین دارای دو نوع حق وتکلیف نسبت به هم می باشند که عبارت می باشد از حقوق مالی وحقوق غیر مالی ،
🔻حقوق مالی بعد از طلاق عبارت می باشد از نفقه و ارث و درایام طلاق رجعی زن استحقاق نفقه را دارد و همچنین درصورتی که طلاق بائن ،عده فسخ روی دهد ویا شوهر فوت کند در صورتی که زن حامله باشد واجب النفقه می باشد و با توجه به اینکه در زوجیت دائم که یکی از سببهای توارث می باشد درطلاق رجعی به دلیل انکه زن درحکم زوجه می باشد ازشوهرارث می برد.
🔻حقوق غیر مالی شامل حضانت ورجوع است. رجوع حقی برای مرد می باشد که در صورت بازگشت در ایام عده عقد نکاح را به حالت قبل بازمیگردد که این رجوع(بازگشت)به صورت لفظی و فعلی صورت می پذیرد
🔻حضانت حقوق هر یک از زوجین می باشد نسبت به نگهداری فرزندان بعد از وقوع طلاق. دردوران شیرخوارگی حضانت کودک با مادر می باشدتفاوتی نمی کندکه پسرباشد یا دختر . از منظر قانون حضانت کودک تا سن هفت سالگی چه پسرباشد وچه دختر با مادر می باشدوبعد از هفت سالگی حضانت بر عهده پدر می باشد ودربعضی از موارد این حقوق ساقط می گردد.در حقوق مالی درصورت نشوز شدن زوجه، صغیره بودن زوجه وهمچنین ارتداد زوجه ودر صورت صغیر بودن زوج و کبیر بودن زوجه نفقه ساقط می گردد ودر مورد ارث در صورت قتل یا وجود کفرو همچنین لعان ومفقودالاثر بودن در روابط بین زوجین توارث بین آنها ساقط می شودودر مورد حضانت که بخشی از حقوق غیر مالی می باشد در صورت مجنون بودن وکفر هر یک از زوجین ویا نداشتن صلاحیت اخلاقی و همچنین نداشتن استطاعت مالی هر یک ونیز در صورت ازدواج مادر با شخص دیگر باعث ساقط شدن حق حضانت می گردد پس در صورت وجود هریک از این موارد در حقوق مالی وغیرمالی بین زوجین باعث ساقط شدن این حقوق از زن وشوهر می شود.