وکیل آنلاین کیفری رایگان را در این مقاله از سایت اریکه دادبان بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.

همانطور که می دانیم یکی از بزرگترین مشکلات موجود در جامع حضور کلاهبرداران سارقان و جاعلان اسناد در میان مردم عادی می باشد.

خطر دست اندازی این افراد به اموال مردم هر لحظه محتمل است علاوه بر این موضوع که جامعه می بایست بسیار هوشیار باشد تا فریب کلاهبرداران و شیادان را نخورد و قبل از انجام هر معامله‌ای جوانب و خطرات آن را به خوبی بررسی نموده تا اموال خود را از گزند و آسیب مصون بدارند ،  سیستم قضایی نیز می بایست با دید وسیع به جامعه اقدامات بایسته از پیشگیری وقوع جرم را اعمال نماید .

در این راستا تقویت بخش هایی از ضابطین دادگستری در تعقیب مجرمین و انجام تحقیقات ضروری بوده لیکن یکی از عوامل اساسی و پر اهمیت در تقویت بخش نظام کیفری می تواند تخصصی شدن وکالت نسبت به پرونده های جزایی باشد .

جرائم کیفری

وکیل کیفری شخصی است که در جرائم کیفری مانند: خیانت در امانت، قتل، کلاهبرداری، تهدید و توهین، دیه، ضرب و جرح، آدم ربایی، مزاحمت تلفنی تجاوز به عنف، سرقت، انتقال مال غیر و … و همچنین در زمینه تنظیم یک شکایتنامه مرتب و خوانا به افراد کمک می‌کند. به عنوان مثال یک وکیل قتل که در حوزه جرائم کیفری فعالیت دارد، باید بتواند ویژگی‌های لازم را برای در دست گرفتن پرونده حساس قتل داشته باشد.

در واقع این وکیل کمک می‌کند که یک شکایت کیفری به خوبی تنظیم شود. اثبات برائت از جرم یا مجرم شناخته شدن یک شخص به توانایی‌های این وکیل بستگی دارد. به همین دلیل انتخاب چنین وکیلی باید با دقت انجام شود.

وکیل کیفری کیست؟

ضرورت کمک گرفتن از وکیل در پرونده های کیفری
ضرورت کمک گرفتن از وکیل در پرونده های کیفری

همانطور که غالباً در فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی خارجی دیده‌ایم برخی از وکلای دادگستری به صورت تخصصی صرفاً پرونده های کیفری را قبول کرده و هرگز وارد زمینه های دیگر علم حقوق نمی شوند این وکلای جزایی نه تنها از قانون بهره می برند بلکه در تحقیق و کشف جرم نیز همکاری داشته و در مواردی با استخدام کاراگاه خصوصی مقام تحقیق را یاری می رسانند .

در کشور ما نیز برخی از وکلای زبردست به عنوان وکیل متخصص امور کیفری شناخته شده اند.

متاسفانه به علت مشکلات اقتصادی و عدم وجود فرهنگ استفاده از وکیل ، تخصصی شدن بحث وکالت کیفری به کندی پیش می‌رود همانطور که قبلاً بیان شد وکیل کیفری صرفاً به عنوان وکیل شاکی و یا وکیل متهم در دادگاه و یا در دادسرا حضور داشته و از حقوق موکل خود دفاع می نماید، بدیهی است این گرایش از حقوقی صرفاً به قانون تکیه نداشته بلکه تیز بینی و نکته سنجی در موارد حساس مانند لحظه شهادت شهود ، یا بیان تناقضات از زبان متهم می تواند مسیر پرونده را به کلی تغییر دهد .

چرا وکیل کیفری؟

در واقع، وکیل کیفری، مانند هر وکیل دیگری سعی می‌کند وظیفه‌ی دفاعی خود را به بهترین شکل انجام دهد.

با این حال، عملکرد وکیل کیفری با عملکرد دیگر وکلا در حوزه‌های مختلف قانون متفاوت است.

وکیل کیفری در حوزه‌ای فعالیت می کند که مستقیماً به حقوق اشخاص مربوط می‌شود و به دلیل همین عملکرد خاص، وکیل کیفری، وکیل مدافع نیز نامیده می‌شود.

مدافع واژه‌ای عربی و به معنای محافظت و دفاع است.

این واژه به طور خاص برای توصیف وکیلی استفاده می‌شود که از مظنون یا متهم در دادرسی کیفری دفاع  کرده و از حقوق آنها محافظت کند.

طبق اصل ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در تمامی محکمه‌ها هر دو طرف حق دارند برای خود به انتخاب یک وکیل بپردازند و در صورتی که شخصی توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشد، باید برای ایشان امکانات تعیین وکیل را فراهم کرد.

ضرورت کمک گرفتن از وکیل در پرونده های کیفری

پرونده های کیفری با جان و مال سر کار دارند و تبعات بسیاری زیادی برای یک فرد در اجتماع دارند مثلا در پرونده خیانت در امانت فقط بحث صرفا مالی نمی باشد، بلکه تبعات این پرونده کیفر حبس و زندانی داشتن ان است که می تواند فرد متهم را از خیلی از حقوق اجتماعی محروم کند.

بنابراین باید افرادی که دارای پرونده کیفری می باشند از مزایای مشورت با وکیل آنلاین کیفری رایگان استفاده کنند.

شاکی یک پرونده کیفری باید بداند قبل از طرح شکایت در دادسرای از مشاورین حقوقی و وکلای دادگستری در خصوص موضوع خودش حتما مشاوره حقوقی اخذ نمایند که آیا صورت مسئله ای که دارد مطرح می کند ایا جرم می باشد یا خیر؟ آیا این مساله ایشان در دادسرای قابلیت پیگیری دارد یا خیر؟

تماس با وکیل به صورت 24 ساعته

وظایف اصلی وکیل کیفری چیست؟

وظایف اصلی وکیل کیفری
مشاوره حقوقی در پرونده کیفری باید چند شاخص داشته باشد:

یکی از وظایف اصلی وکلای کیفری تهیه‌ی دعوی است. اگر وکیلی متعهد شده باشد تا به عنوان وکیل شاکی وکالت نماید، آن وقت می‌بایست مطالبات موکل خود را با شکوائیه که تنظیم کرده است بیان کند.

در عین حال، تهیه‌ی دفاعیه نیز وظیفه دیگری است که توسط وکیل کیفری انجام می‌شود. وکلایی که در این زمینه خدمت می‌کنند، می‌توانند نمایندگی و وکالت اشخاصی را که به دلیل ارتکاب جرمی مورد تحقیق قرار می‌گیرند و متهم هستند، عهده‌دار شوند.

به عنوان مثال، وکلای کیفری پرونده جنایی فردی را که به قتل عمدی متهم شده است، بررسی می‌کنند و در نظر می‌گیرند  که آیا جرم مورد نظر به روشی مطابق قانون انجام پذیرفته‌‌است یا خیر، در نتیجه مشاهدات آن‌ها می‌تواند منجر به تقاضای تخفیف در مجازات بشود.

وکلای کیفری همچنین می‌توانند هنگام بازجویی و دادرسی نیز نقش فعالی داشته باشند. حتی در جدی‌ترین جنایات، عناصری را که موجب کاهش مجازات مجرم شود را همراه با شواهد و مدارک آن‌ها به دادگاه ارائه می‌دهند.

مشاوره حقوقی در پرونده کیفری باید چند شاخص داشته باشد:

اولین موضوع اینکه باید تحصیلات تکمیلی در رشته حقوق کیفری و جرم  شناسی داشته باشد.

دومین ویژگی آن باید حتما چند سال سابقه وکالت در پرونده های کیفری داشته باشد و به  صرف وکیل بودن نمی توان وکالت و ارائه مشاوره حقوقی پرونده کیفری را  به  یک وکیل واسپاری کرد .

سومین ویژگی که برای انتخاب وکیل در پرونده کیفری و یا مشاوره حقوقی پرونده کیفری برای شما مهم است، این است که آیا این وکیل تسلط و قدرت دفاع از لحاظ روحی و جسمی دارد یا خیر؟ در پرونده های کیفری و جنایی صرف نظر از اینکه یک وکیل کیفری باید سواد و تجربه داشته باشد باید از لحاظ جسمی و روحی قدرت رویایی با آن پرونده کیفری داشته باشد و این از مهمترین شاخصه وکیل و یا مشاوره حقوقی در امر کیفری می باشد.

الزامات وکالت امور کیفری

مواردی که در بحث وکالت کیفری مورد توجه است در برخی از موارد مشابه هم بوده و به عنوان مثال در جایی که شاکی علیه فرد و یا مجموعه اقدام به طرح شکایت کیفری می نماید باید توجه داشته باشد که ممکن است همدستان متهم خود را به عنوان شاهد در دادسرا و دادگاه معرفی نماید و به نفع متهم شهادت دهند .

در جهت جلوگیری از این امر راهکار حقوقی وکیل کیفری این است که  نه تنها متهم بلکه همدستان وی را نیز به عنوان مظنونین احتمالی در شکواییه عنوان نموده و به دادسرا معرفی نماید .

و با توجه به این امر که شاهد نباید خود از طرفین دعوا باشد اساساً امکان شهادت همدستان متهم منتفی شده و هرچند اقدام مجرمانه منتسب به این افراد نباشد اما ممکن است به عنوان معاون در جرم شناخته و محکوم به مزاجات شوند .

و یا نمونه دیگری از مهارت وکیل کیفری آنست در زمان ادای شهادت شهود ، بجای سوال از اصل موضوع به فرعیات توجه ویژه ای نماید به عنوان مثال ممکن است شاهد ادعا نماید موکل بعد از پیاده شدن از خودرو به سمت شاکی حرکت کرده و اورا با ضربات چاقو مجروح نموده است ، حال سوالی که باید از گواه دروغین پرسیده شود آنست که موکل از کدام درب خودرو پیاده شده و یا اینکه خودرو موکل چه بوده و چه کسی پشت فرمان قرار داشته بدیهی است شاهدین دروغین نسبت به کلیات شهادت کذب خود هماهنگی نموده اند اما در خصوص جزئیات پیش بینی های لازم را نداشته و قطعاً دچار تناقض گویی خواهند شد .

ویژگی‌های وکیل کیفری

ویژگی‌های وکیل کیفری
دانش لازم برای انجام وظیفه یک وکیل متخصص کیفری

از ویژگی‌های یک وکیل کیفری می‌بایست به برخورداری وی از تحصیلات آکادمیک کافی در زمینه‌ی وکالت امور جزایی و کیفری، داشتن علم و تجربه‌ی کاری کافی و حاذق و ماهر بودن ایشان در رسیدگی و بررسی پرونده‌ها و آشنایی با دادسرا و دادگاه‌ها و محاکم کیفری و همچنین آشنایی کامل با قوانین دعاوی کیفری همچون قانون مجازات اسلامی، آیین دادرسی کیفری، قانون مبارزه با مواد مخدر، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و باقی قوانین مربوط به این زمینه‌ها اشاره نمود.

همچنین به علاوه‌ی مسائل ذکر شده در بالا، به واسطه‌ی مواجهه‌ و روبرویی وکیل کیفری با امور جزایی و قوانین سخت مجازات کیفری که موجب درگیری عواطف حسی افراد می‌شوند و با توجه به سختی و خشونت موارد مختلف در پرونده‌های کیفری یک وکیل کیفری می‌بایست دارای ظرفیت کافی و بالای روحی و روانی برای مواجهه با چنین مواردی باشد.

دانش لازم برای انجام وظیفه یک وکیل متخصص کیفری

  1. پزشکی قانونی

آشنایی با علم پزشکی قانونی برای یک وکیل بسیار مهم است. در این صورت است که می‌تواند به خوبی و بدون اشتباه نظرات کارشناسانه حقوقی بدهد.

  1. اسلحه ‌شناسی

گرچه گاهی اوقات قتل با سلاح‌های گرم اتفاق می‌افتد، اما این مورد چندان متداول نیست و به ندرت اتفاق می‌افتد. اما به هر حال یک وکیل خوب باید با این علم نیز آشنا باشد. زیرا بعضی وقت‌ها اتفاقات پیچیده‌ای شکل می‌گیرد که حلشان مستلزم آشنا بودن با انواع سلاح است. وکیل باید با انواع سلاح، طرز کار و مشخصات آن‌ها آشنایی داشته باشد.

  1. پلیس علمی

در پرونده‌های جنایی مختلف که نیاز به انگشت‌نگاری، شناسایی اثر انگشت از محل وقوع جرم، کشف جعل، جمع‌آوری آثار باقی مانده در صحنه جرم و … می‌باشد، اهمیت پلیس علمی مشخص می‌شود.

وکیل امور کیفری دارای جایگاه بین المللی

‌آیین دادرسی کیفری وسیله‌است؛ نه هدف. از یک سو وسیله‌ای است برای قاضی به منظور کشف حقیقت و از سوی دیگر ابزاری است برای متهم در جهت دفاع از خود. در این میان مـسـئـلـه حقوق دفاعی متهم از جایگاه خاصی در دادرسی‌ها برخوردار است.

از جمله تضمین‌هایی که به نحو مطلوب و شایسته در راستای حفظ حقوق متهم به کار می‌رود، شرکت وکیل مدافع در تمام مراحل دادرسی‌کیفری می‌‌باشد.اصل الزامی بودن شرکت وکیل مدافع در تمامی مراحل دادرسی‌های کیفری در اکثر کشورها به عنوان یکی از پدیده‌های ضروری حقوق از سال‌ها پیش مورد توجه قرار گرفته است و حتی تعدادی از کشورها بر این باورند که بدون شرکت وکیل مدافع نباید متهمی را مورد تحقیق و محاکمه قرار داد.

در بند ۳ ماده ۱۴ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۹۶۶ مجمع عمومی سازمان ملل متحد آمده است: <هر کسی متهم به ارتکاب جرمی شود با تساوی کامل لااقل حق تضمین‌های زیر را خواهد داشت: در محاکمه حضور یابد و شخصاً یا توسط وکیل منتخب خود از خود دفاع کند و در صورتی که وکیل نداشته باشد، حق داشتن یک وکیل برای او اطلاع داده می‌شود.

در مواردی که مصالح دادگستری اقتضا نماید، از طرف دادگاه رأساً برای او وکیلی تعیین می‌گردد که در صورت عجز او از پرداخت حق‌الوکاله هزینه‌ای نخواهد داشت.

مزایای استفاده از وکیل کیفری

مزایای استفاده از وکیل کیفری
مزایای استفاده از وکیل کیفری

وکلای کیفری در اکثر پرونده‌های حقوقی می‌توانند حتی در صورت عدم حضور موکل خود نیز وکالت او را بر عهده گرفته و در دعوی‌های کیفری به وکالت و نمایندگی او شرکت نمایند. پرونده‌های کیفری از این قانون مستثنی بوده و نیازمند حضور شخص متهم هستند و وکیل کیفری زمانی می‌تواند وارد میدان گردد که تحقیقات اولیه و مراحل دادرسی به اتمام رسیده باشد.

چرا که تنها کسی که متهم به جرم‌های کیفری‌است شخصا می‌تواند پاسخگو بوده باشد و کسی نمی‌تواند به وکالت او این کار را انجام دهد.

وکیل دادگستری می تواند شکایت را بررسی کرده و جرمی را که موکلش بنا بر اقدام قانونی در کلانتری و دادستانی به آن متهم شده‌است و همچنین مجازات وی را مورد تجدید نظر قرار دهد.

استفاده از حضور وکیل کیفری یا وکیل جنایی در امور و دعاوی کیفری نه تنها دلیلی است برای دفاع بهتر در محاکم، بلکه می‌تواند به نحوه‌ی طرح شکایت، نوع شکایت و زمان طرح شکایت و ضمانت‌های مربوطه نیز بستگی داشته باشد. به عنوان مثال ، چگونگی تنظیم لایحه ، اظهارنامه ، نحوه‌ی تنظیم شکوائیه‌ حائز اهمیت است.

لینک کوتاه مطلب

lish.ir

b2n.ir

yun.ir

سلب مسئولیت مطالب حقوقی

مقالات مربوط به بخش حقوقی، برای آموزش و افزایش اطلاعات کاربران فارسی‌زبان گردآوری شده‌اند و صرفا جنبه اطلاع‌رسانی دارند. ادامه مطالعه

وکیل آنلاین چت رایگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *